Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber ABD'de sinagog saldırısı: En az 8 ölü

ABD'de sinagog saldırısı: En az 8 ölü

ABD'de sinagog saldırısı: En az 8 ölü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1498 Beğen : 0

ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Pittsburgh kentindeki bir sinagoga silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda çok sayıda kişinin silahla vurulduğu, ölen ve yaralananların olduğu belirtildi. Yerel televizyon kanalı KDKA’nın aktardığına göre polis, sinagogda ateş açıldığını doğruladı.

ABD medyasında yer alan haberlerde en az 4 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Yetkililer, silahlı saldırganının gözaltına alındığı, olayda 3 polisin de vurulduğunu belirtti.

Habere göre olay yerine ulaşan polis ekiplerine ateş binanın içinden ateş açıldı, polis görevlileri araçların arkasında siper aldı.

SİNAGOG BİNASININ İÇİNDE ATEŞ AÇTI'

CBS kanalı da kimliği belirsiz bir kişinin Pittsburgh’daki sinagog binasının içinde açtığı ateş sonucunda en az 4 kişinin hayatını kaybettiğini, birkaç kişinin de aralandığını aktardı.

Cumartesi ayini nedeniyle saldırı öncesinde çok sayıda kişinin bulunduğu sinagog binasında bazı kişilerin barikat kurdukları belirtildi.

'SALDIRGAN GÖZALTINA ALINDI'

BNS News, saldırganın gözaltına alındığını bildirdi.

Saldırganın 'Tüm Yahudilerin ölmesi gerekiyor' diye bağırdığı ileri sürüldü.

Olay yerine gelen polisler bölgeyi kordon altına alırken, bölge sakinlerinden evlerinden dışarı çıkmamaları istendi.

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından ''Pennsylvania'da Pittsburgh'da meydana gelen olayı izliyorum. Polisler olay yerinde. Squirrel Hill bölgesindekiler dikkatli olmalı. Çok sayıda ölü ve yaralı var gibi. Saldırgana dikkat edilmeli. Tanrı hepinizi korusun!'' paylaşımında bulundu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler