Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Avrupa liderlerine “Cemaatlerimizi koruyun” çağrısı

Avrupa liderlerine “Cemaatlerimizi koruyun” çağrısı

Avrupa liderlerine “Cemaatlerimizi koruyun” çağrısı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1502 Beğen : 0

Dünya Yahudi Kongresi Başkanı Robert Singer, “Fransa’da ya da dünyadaki herhangi bir ülkede yaşayan Yahudi cemaatlerinin kimliklerinden dolayı korku ve endişe içinde yaşamak zorunda olmaları kabul edilebilir bir durum değil. Bu olay korkunç ve çok ciddiye alınması gerekir” şeklinde konuştu.

Pazar günü, 20 yaşındaki Yahudi kadın Paris’in bir banliyösü olan Sarcelles’de yürürken, iki genç çocuk tarafından soyuldu, dövüldü ve antisemit hakaretlere uğradı.

Kadının polise verdiği ifadeye göre iki kişi, “Korktun mu seni pis Yahudi” diyerek suratına vurdular. Saldırganlar, çevreden başka insanların yardıma gelmesiyle olay yerinden kaçtı. Kadın kırık bir burunla hastaneye kaldırılırken, polis antisemit olarak değerlendirdiği bu saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başka bir olayda ise, 2016 yılında terör grubu olarak tanınan neo-Nazi organizasyonu National Action’da çalışmış bir İngiliz çift 11,5 yıl hapse mahkûm oldu. İddiaya göre çift, toplama kamplarının yenilenmesi gerektiğini söyledi. Doğan çocuklarına ikinci isim olarak Adolf Hitler koyan çiftin Ku Klux Klan kıyafetleri giymiş haldeki aile fotoğrafları da gün yüzüne çıktı. Aslen Portekiz vatandaşı olan annenin ise bir konuşmasında organizasyondaki başka bir üyeye “Tüm Yahudiler öldürülmeli” dediği belirtildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler