Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Berlin’de Yahudi ve Müslümanlar, nefrete karşı birlikte bisiklete biniyor

Berlin’de Yahudi ve Müslümanlar, nefrete karşı birlikte bisiklete biniyor

Berlin’de Yahudi ve Müslümanlar, nefrete karşı birlikte bisiklete biniyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1652 Beğen : 0

Almanya’daki Yahudi ve Müslüman cemaatleri, ülkede yaşanan antisemit ve İslam karşıtı saldırıları protesto etmek amacıyla, başkent Berlin’de birlikte bisiklete biniyor.

25 civarında Alman Yahudi ve Müslüman, ikili gruplara ayrılarak, Berlin’de gerçekleştirdikleri bisiklet yolculukları ile ülkede artan saldırıları protesto etti. Grupta, haham ve imamların yanı sıra, başörtülü Müslüman kadınlar ve takkeli Yahudiler de yer aldı.

Etkinliğin düzenleyicilerinden Rav Elias Dray, Berlin’in Holokost Anıtında başlayan bisikletli protesto için, “İnançlar arası bu etkinlik, Yahudi ve Müslümanların diğer Almanlarla iletişimini arttırmayı hedefliyor” dedi. “Az iletişimin olduğu yerde çok önyargı olur” Amberg Hahamı Dray, “İslam’ı ve Yahudiliği bilmek, her zaman, herkes için kazançtır” yorumunu yaptı.

Rav Dray, iki kişilik bisikletini Berlin İmamı Ender Çetin ile paylaştı. İkili, diğer bisikletçilerle birlikte, üzerinde “Yahudiler ve Müslümanlar, saygı ve tolerans için birlikte” yazılı beyaz yelekler giydi. İmam Çetin, konuyla ilgili olarak, “Müslümanların ve Yahudilerin büyük çoğunluğu, birlikte barış içinde yaşamak istiyor” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler