Yahudi Haber

Cinayetleri kaydetmiş

Cinayetleri kaydetmiş
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2957 Beğen : 0

Fransa'da polis, üç askerin öldürülmesinin ardından önceki gün üç çocuk ve bir öğretmenin hayatını kaybettiği Yahudi okuluna yönelik saldırıyla bağlantılı olduğunu düşündüğü seri katili bulmak için elindeki tüm imkanları seferber etti.

Ülkedeki tüm okullarda, Toulouse'daki Ozar Hatorah Yahudi okulundaki saldırıda ölenlerin anısına saat 11.00'de (TSİ 12.00) bir dakika saygı duruşunda bulunuldu. Okuldaki saldırıda 30 yaşındaki din öğretmeni Jonathan Sandler, 4 ve 5 yaşlarındaki iki çocuğu Gabriel ve Arieh ile 7 yaşındaki Myriam Monsonego hayatını kaybetti. Saldırıda ayrıca 17 yaşında bir genç ağır yaralandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Paris'te bir okulda düzenlenen törene katıldı ve burada suçlu veya suçluların yakalanması için her şeyin yapılacağını belirtti.

Sarkozy daha sonra Fransa'daki Yahudi ve Müslüman toplumunun temsilcilerini kabul etti.

11 Mart'ta seri katil zanlısı Toulouse'da Kuzey Afrika kökenli bir askeri öldürmüştü. 15 Mart'ta da zanlı, komşu Montauban kentindeki bir paraşüt birliğinin üç askerinin üzerine ateş açmış, Mağrip kökenli ikisini öldürmüş, Antiller kökenli üçüncüsünü ağır yaralamıştı. Bölgedeki Yahudi okuluna yönelik saldırıdan sonra polis tüm bunları göz önüne alınca aşırı sağcı, ırkçı ve Yahudi karşıtı bir katil zanlısı aradığını belirtiyor.

Soruşturmanın neo-nazi fikirlerinden ötürü ordudan ihraç edilmiş ve intikam almayı düşünen askerler üzerinde yoğunlaştığını belirten İçişleri Bakanı Claude Gueant, yine de başka olasılıkların da göz ardı edilmediğini kaydetti.

Ayrıca önemli bir ayrıntıyı da açıklayan Claude Gueant, "Bir görgü tanığı, katil zanlısının boynunda küçük bir fotoğraf makinesinin asılı olduğunu gördü. Bu geniş açıdan görüntü kaydeden ve daha sonra bilgisayara aktarabilen bir kamera. Bence bu katilin psikolojik profiline uygun bir durumu sergiliyor. Herkes, (onun) çok soğukkanlı, çok kararlı, hareketlerine hakim, çok acımasız olduğunu söylüyor" diye konuştu.

Fransa'da çok ender görülen Yahudilere yönelik bu saldırılar sebebiyle Cumhurbaşkanı Sarkozy, Toulouse kentinin bulunduğu bölgede en yüksek derecede terörle mücadele alarm seviyesi ilan etti.
Yahudi okulunda öldürülen kurbanların cenazeleri akşam saatlerinde İsrail'e gönderilecek ve burada toprağa verilecek.
Polis, okuldaki saldırı ile 11 ve 15 Mart tarihlerinde yine Toulouse ve Montauban'da askerlerin öldürüldüğü saldırılarda aynı silah ile motosikletin kullanıldığını belirlemişti.
Savcılık kaynakları, Toulouse'da 11 Mart'ta bir askerin, dört gün sonra Montauban'da iki askerin ve dün Toulouse'da bir Yahudi okulunda dört kişinin öldürüldüğü saldırılarda 11,43 mm kalibrelik aynı silahın kullanıldığının belirlendiğini açıklamışlardı.
Aynı kaynaklar, saldırılarda Yamaha marka T-Max model küçük bir motosikletin kullanıldığını kaydetmişlerdi.
Saldırı ve cinayetlerdeki benzerlik üzerine Paris savcısı, üç ayrı soruşturmayı tek elden yürütmeyi kararlaştırmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler