Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Dünyanın en büyük Yahudi Müzesini açılıyor

Dünyanın en büyük Yahudi Müzesini açılıyor

Dünyanın en büyük Yahudi Müzesini açılıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3155 Beğen : 0

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da dünyanın en büyük Yahudi Müzesi olan ‘Rus Yahudi Hoşgörü Müzesini- Russian Jewish Tolerance Museum’ açmak için bu hafta bir araya gelecek. Rus yetkililere göre Putin ile Peresi aynı zamanda Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki güncel olayları görüşecekler.

Rusya Yahudi Cemaati Federasyonu Başkanı Alexander Boroda müze projesinin 2007 yılında Rusya Baş Haham Berel Lazar ile beraber başladığını belirtti. Boroda, bölgede Yahudi hayatının yeniden canlanmasıyla Moskova’nın beş sinagogunun dolup taştığını, daha birçok sinagog ve okul kurulacağının sinyallerini verdi.

Baş Haham Lazar eski Sovyetler Cumhurbaşkanı Mihail Gorbaçov’u müzenin açılışına çağırdı. Gorbaçov, Lazar ile görüşmesinde, “Yahudiler bugün Rusya’da güvenli ve rahat bir şekilde yaşıyorlar. Bu durumun mümkün olmasını sağlayan politik hareketi başlattığım için çok mutluyum,” dedi.

Rus Yahudi Hoşgörü Müzesi değişik kültürleri Yahudi kültürü prizması içinden geçirip anlayış ve uyum fikirlerinin geliştirilmesi için inşa edildi. Müze Yaradılış, On Emir’in Sina Dağında verilmesi, Kutsal Tapınaklar, Diaspora’da hayat ve kuşaklar boyu Yahudilerin çektiği zorlukları anlatabilmek için en modern teknoloji ile donatıldı.

17,000 metre kare alan ile dünyadaki en büyük Yahudi Müzesi olacak olan müzede, Yahudi tarihi için ayrılmış bölüm 4.500 metrekare. Yedi adet kule ve yirmi kattan oluşan müze ve merkez kompleksi Putin’in de desteğiyle yaklaşık olarak 60 milyon dolara mal oldu. Birçok sergiye, kütüphaneye, bilim merkezine, konferans salonlarına ve galeriye ev sahipliği yapacak olan müzenin açılışını 8 Kasım’da İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres yapacak.

Peres, Putin’den Rusya’nın İran’ın nükleer silahlanmasını engellemek için tarihi sorumluluğunu yerine getirmesini isteyecek. Peres ayrıca nükleer silahların terörist organizasyonlarının eline geçmesi durumunda tüm Avrupa’nın zarar göreceğini vurgulayacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler