Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Elli Yahudi Genç Kız Bat Mitsvalarını gerçekleştirdi

Elli Yahudi Genç Kız Bat Mitsvalarını gerçekleştirdi

Elli Yahudi Genç Kız Bat Mitsvalarını gerçekleştirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1918 Beğen : 0

2002 yılında Hahambaşılık Eğitim Komisyonu HEGKOM bünyesinde kurulan Annette Bat Mitsva Kulübünün 2017-18 dönemi kızlarının toplu Bat Mitsva töreni, Neve Şalom Sinagogunda büyük katılımla gerçekleşti.

Bu yıl on ikincisi düzenlenen bu coşkulu törene, bütün bir yıl boyunca kulübe devam ede n Bat Mitsva çağındaki 50 genç kız katıldı.

Törene, gençlerin yıl boyunca yaptıkları çalışmaları gösteren bir video klibin gösterimi ile başlandı. Kızlar, Cenk Rofe ve İzzet Bana yönetimindeki Estreikas D’İstanbul Korosu tarafından söylenen ‘Boi Kala’ şarkısının eşliğinde, babalarının kollarında sinagoga girip yerlerini aldı. Bu duygu dolu girişin ardından Hahambaşı Rav İsak Haleva’nın da sinagoga gelişiyle törene başlandı. Kızların Bat Mitsva duasını İbranice ve Türkçe olarak okumalarının ardından Hahambaşı Rav Haleva, kızların geleceğin anneleri olarak geleneklerimizi aktarmadaki sorumluluklarını hatırlatarak hayır dualarını verdi.

Genç kızlar, giriş konuşmalarının ardından yıl boyunca kendilerini eğiten madrihaları Reysi Haleva, Vanessa Kaston, Sendi Behar, Rayka Zavaro, Deniz Andiç, Milen Yeşilbahar ile Betül Yohay’a ve tüm sene yanlarında olan Bat Mitsva Kulübü sorumluları Psikolog Romina Yeroham ile baş madriha Linda Güner’e teşekkür ederek çiçeklerini verdi.

Çocukların yaşam boyu değer verdikleri anlamları anlatan mum töreni sırasında kulübe adı verilen, 2003 yılındaki terör saldırısında hayatını kaybeden Annette Rubenstein Talu da anıldı. Kızlar ayrıca, yıl boyunca aralarında topladıkları tsedakayı Mişne Tora’ya teslim etti. Tören sırasında Yeruşalayim Şel Zaav, Toda, Ani Nolatti, Evenu Şalom, Şalom Alehem ve Tefila şarkılarını coşkuyla söyleyen kızlar kendilerini hazırlayan UÖMO Müzik Öğretmeni Tutkum Alkan’a da çiçek vererek teşekkür etti.

Daha sonra sene içindeki katılım ve performans değerlendirmelerine göre başarılı olan kızlara ödülleri verildi. Hegkom Başkanı Ester Asa bu törenin oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür ederek kızlara “Mazal Tov” dileklerinde bulundu ve Tora eğitiminin ömür boyu sürdüğüne değinerek bu konuda kendilerini geliştirmeye devam etmelerini tavsiye etti. Tören, kızlara diplomalarının ve hediye edilen kitapların dağıtılması ile sona erdi.

Törenin tamamlanmasının ardından Neve Şalom Kültür Merkezine inen Bat Mitsva kızları, aileleri ile birlikte Barınyurt - La Casa’nın hazırladığı kokteyle katıldı. Duygu dolu geçen bir tören daha ailelerin ve kızların yaşadığı mutlulukla sona erdi.

YAHUDİ'LER DE BAR MİTSVA / BAT MİTSVA TÖRENİ TÖRENİ NEDİR ?



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler