Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Fas Yahudileri diğer azınlıklarla beraber dini özgürlük çağrısında bulundu

Fas Yahudileri diğer azınlıklarla beraber dini özgürlük çağrısında bulundu

Fas Yahudileri diğer azınlıklarla beraber dini özgürlük çağrısında bulundu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1933 Beğen : 0

Fas Dini Azınlıklar Komisyonu Koordinatörü Jawad el Hamidi, AFP haber ajansına verdiği demeçte, “Fas devleti, ‘azınlıklarla ilgili yasal reformlar’ söz konusu olduğunda, hâlâ engeller koyuyor. Bu konunun tartışılmasıyla ilgili büyük korku var; hatta sivil toplum bile bu konuda özgürce konuşmaya gönülsüz” dedi.

Fas’ta, Hıristiyan, Yahudi ve Bahai ağırlıklı dinsel azınlıklar, Sünni Müslüman olan Fas nüfusunun yüzde birinden daha azını oluşturuyor.

Ancak geçtiğimiz cumartesi günü, dini azınlık temsilcilerinin yanı sıra akademisyenler, araştırmacılar, insan hakları savunucuları, vaizler bir araya gelerek hakların tanınmasını talep etti.

“Baskı ve tacizden muzdaribiz” diyen Hamidi, bir kısım medyanın kendilerini ‘ateistler’ ve ‘eşcinseller’ olarak adlandırdığını belirtti. İsrail’in kuruluşundan ve Fas’ın bağımsızlığından bu yana, Kuzey Afrika’nın en büyük Yahudi Cemaatinin nüfusu bugün 5.000’nin altına geriledi.


Etiketler : Fas, Yahudi, azınlık,


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler