Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Fransızlar ‘yeni antisemitizmi’ protesto etti

Fransızlar ‘yeni antisemitizmi’ protesto etti

Fransızlar ‘yeni antisemitizmi’ protesto etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1405 Beğen : 0

300’den fazla Fransız politikacı ve sanatçı Yahudilerin bir dizi cinayete kurban gitmelerinin ardından İslami radikallerin ‘yeni antisemitizm’ olarak adlandırdıkları düşünce şeklini kınayan bir manifestoya imza attı.

Fransa’da yaşayan 500 bin kişilik Yahudi nüfusu son on yılda İsrail’e gerçekleştirilen göçler nedeniyle büyük darbe aldı. Avrupa’daki en kalabalık cemaat olan Fransız Yahudilerinin göç sebeplerinin başında özellikle göçmenlerin yaşadığı bölgelerde gittikçe artarak tehlikeli boyutlara ulaşan antisemit saldırılar geliyor.

Aralarında Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve Gerard Depardieu gibi ünlü aktörlerin de bulunduğu bir grup tarafından imzalanan manifestoda, “Çok geç olmadan, demokratik açıdan büyük bir hezimet haline gelmiş antisemitizmle mücadele edilmesini talep ediyoruz. Fransa artık Fransa olma özelliğini kaybetmeden bir an önce bunu yapmalıyız” ifadeleri yer alıyor.

Manifestoyu imzalayanlar, özellikle işçi sınıfının yaşadığı bölgelerde yükselişe geçen ve İslami radikaller tarafından ‘sessiz etnik temizlik’ olarak nitelendirilen ifadeleri de sert bir dille kınadı. Grup aynı zamanda basını da konuya sessiz kalmakla suçladı.

Açıklamada, “Yakın geçmişte 11 Yahudi vatandaşı, sadece Yahudi oldukları için İslami radikaller tarafından işkenceye maruz bırakılarak öldürüldü” sözleri de yer aldı.

Açıklamada referans alınan cinayetler arasında sırasıyla 2006 yılında meydana gelen olaylar, 2012’de Fransa’nın Toulouse şehrindeki bir Yahudi okulundan üç öğrenci ile bir öğretmenin kökten dinci Muhammed Mera tarafından vurularak öldürülmesi ile sonuçlanan olaylar bulunuyor. Bu olayların ardından 2015 yılında ünlü Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo, iki kişinin silahlı saldırısına uğramış ve çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.

2017 Nisanında ise 60 yaşlarında Ortodoks Yahudi bir kadın, komşusu tarafından Paris’te yaşadığı evin penceresinden ‘Allahü Ekber’ sözleri eşliğinde atılmıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler