Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Hahambaşı'ndan Zafer Çağlayan'ın sözlerine tepki

Hahambaşı'ndan Zafer Çağlayan'ın sözlerine tepki

Hahambaşı'ndan Zafer Çağlayan'ın sözlerine tepki
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2666 Beğen : 0

Türk Musevi Cemaati, Zafer Çağlayan'ın Tarsus'taki “bunları bize bir Yahudi, bir ateist, bir Zerdüşt yapsa anlarım. Ama bunları yapan Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun” sözleri ile ilgili açıklamada, anti-Semitizm ile benzer nefret söylemlerinin insanlık suçu olduğunu belirtti. Çağlayan ise "Farklı etnik ve inançları kendi inançlarım kadar kutsal kabul eden bir anlayışa sahibim" dedi.

Eski Ekonomi Bakanı ve AKP Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan dün yaptığı konuşmada, ""Nasıl bir zihniyetle mücadele ettiğimizi bu millet çok iyi görüyor. Sizlere anlatacağım çok şey var. Ama bunları bize bir Yahudi, bir ateist, bir Zerdüşt yapsa anlarım. Ama bunları yapan Müslümanım diye geçiniyorsa yazıklar olsun" demişti.

Bu sözler üzerine Türkiye Hahambaşılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Mersin Milletvekilimiz Sayın Zafer Çağlayan'ın, 8 Mart Cumartesi günü Tarsus'ta yapmış olduğu konuşmayı büyük bir üzüntü ile öğrendik. Bu söylemde de olduğu gibi, son dönemde basınımızda ve çeşitli mecralarda yer alan buna benzer, inancımıza saldırı niteliğinde olan ve nefreti, farkında olarak veya olmayarak topluma aşılayan itham, söylem ve olayların varlığından duyduğumuz endişe ve infiali kamuoyu ile paylaşır; geçmişteki müessif olayların acısını halen içinde yaşayan Türk Musevi Cemaati mensupları olarak, bu nefretin doğurabileceği istenmeyen sonuçlara da dikkat çekmek isteriz.

Gerek dünyamızda, gerekse de ülkemizde, barış ve huzura en çok ihtiyaç duyulduğu, anti-Semitizm ile benzer nefret söylemlerinin hepimizce insanlık suçu kabul edildiği günümüzde, beklentimiz, benzeri durumlardan titizlikle kaçınılması, hataların da samimiyetle telafi edilmesidir. "



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler