Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber İslam Dünyasında Bir İlki Fas Kralı Gerçekleştirdi

İslam Dünyasında Bir İlki Fas Kralı Gerçekleştirdi

İslam Dünyasında Bir İlki Fas Kralı Gerçekleştirdi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3662 Beğen : 0

Kral VI. Muhammed eğitimin ayrımcılık, ırkçılık ve antisemitizm gibi çirkin olaylarla savaşma gücü olduğunu belirtti.

Fas Kralı VI. Muhammed eğitim bakanlığına lise ders kitaplarına Holokost’un konu olarak dahil edilmesi talimatını verdi. Çocuklara öğretilen tarih derslerinin çoğulcu fikirlere ve olaylara yer vermesi gerektiğini belirten Kral, insanlığın en şanlı anları kadar en karanlık anlarının da sunulmasının elzem olduğunu sözlerine ekledi.

Kral’ın danışmanı olan André Azoulay’ın kızı, aynı zamanda UNESCO Başkanı olan Yahudi kökenli Audrey Azoulay, Fas monarşisinin kararını özdü. Azoulay Twitter hesabında, “Kral antisemitizmi ifade özgürlüğünün ve beraber yaşamanın tam zıttı olarak sundu; antisemitizm ile savaşın eğitim ve kültür savaşı olduğunu söyledi” dedi.

Fas İsrail ile diplomatik ilişkileri olan bir ülke. Ayrıca Fas Kralı, babası V. Muhammed gibi Yahudilere karşı sıcak tutumuyla biliniyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler