Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Musevi Gruplardan İsrail Protestosu

Musevi Gruplardan İsrail Protestosu

Musevi Gruplardan İsrail Protestosu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 5019 Beğen : 0

İsrail'in Gazze'ye, havadan ve denizden düzenlediği saldırılar ABD'de de protesto edildi.

ABD'nin Portland, Philadelphia, Houston, Cleveland, Gainesville, Cincinnati, Birmingham, Washington D.C. Seattle, San Francisco, San Diego, Princeton, Olympia, Nashville, Los Angeles, Chicago, Boston, Atlanta, Austin ve New York kentinde bir araya gelen binlerce kişi, Gazze'ye yapılan saldırılar nedeniyle İsrail hükümetini protesto etti.

New York'ta, 2. Cadde üzerinde, 42.ve 43. sokaklar arasında bulunan İsrail Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun bulunduğu bina önünde toplanan, ellerinde Filistin bayrakları ve İsrail karşıtı söylemler içeren pankartlar taşıyan kalabalık gruba, İsrail hükümetinin kendilerini temsil etmediğine inanan Hasidic Musevilerin yanı sıra Amerikalılar da destek verdi.

Göstericiler uluslararası toplumun duyarsızlığını eleştiren konuşmalar yapıp, sloganlar attı. Protesto gösterisinde, uluslararası toplum, ABD ve BM bölgenin tecridine son verilmesi, yeniden inşası için parmağını bile kıpırdatmama ve Gazze halkına 'ihanet etmekle' suçlandı. İsrail yönetimi de Gazze'ye yönelik ayrım gözetmeyen tecrit politikasıyla toplu cezalandırma taktiği güderek uluslararası insan hukukunu çiğnemekle itham edildi.

Gösterinin ilgi çeken yanlarından biri, ABD'de yaşayan İsraillilerin ve Amerikan vatandaşı Musevilerin de İsrail karşıtı söylemleri oldu. 'Siyonist Karşıtı Ortodoks Museviler' örgütü üyeleri, İsrail'i 'siyonist' politika izlemekle suçlarken, yaptıkları yazılı açıklamada, 'Siyonizm öncesi, Müslümanlar, Hıristiyanlar, Araplar ve Museviler, kutsal topraklarda barış içinde birlikte yaşadılar. Dünyanın Siyonist İsrail'e yaptığı yardımlar, göz yummalar Musevilerin yararına değil, tam tersine Araplar kadar Musevilerin de zararına' sözlerine yer verdi.

İsrail Birleşmiş Milletler Daimi İsrail BM Daimi Temsilciliği önünde, dünyayı şok ve dehşete düşüren Gazze saldırısına ilişkin İsrail'i ve İsrail'e arka çıkan ABD'yi kınayan konuşmalar yapıldıktan sonra kalabalık olaysız dağıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler