Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Museviler Purim Bayramını Kutladı

Museviler Purim Bayramını Kutladı

Museviler Purim Bayramını Kutladı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3367 Beğen : 0

Kutlamaya, Hahambaşı Rav İsak Haleva, Cemat Başkanı Sami Herman, Aşkenaz Cemaati Başkanı Binyamin Poluman’ın yanı sıra kurum, kuruluş ve dernek başkanları ve dindaşlar katıldı.

Balat Ahrida Sinagogu Vakfı Başkanı Albert Süryano yaptığı konuşmada bir yıl daha bu neşeli bayramı beraber kutluyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Süryano ayrıca günün hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Şişli Talmud Tora adında söz alan İzzet Barokas, Purim’in anlam ve önemine değinen bir konuşma yaptı.

Rav Moşe Benveniste ise Talmud Tora’ya gerekli önemin verilmesi gerektiğini ve sinagoglara sahip çıkması Yahudi toplumunun geleceği için büyük önem taşıdığının altını çizdi. Benveniste sinagog vakıflarında görev alanları kutladı.

Purim Bayramı’nın kutsallığı üzerinde bir konuşma yapan Cemaat Başkanı Sami Herman, cemaatin çalışmaları hakkında da bilgi aktarımında bulundu.

Hahambaşı Rav İsak Haleva ise Purim’in bir neşe bayramı olduğunu aktardığı konuşmasında birlik, beraberliğin önemine değindi ve herkese mutlu bir bayram diledi.

Konuşmalar arasında Şişli Talmud Tora çocukları seslendirdikleri şarkılarla güne renk katarken, Şef Mehanem Eskenazi yönetiminde Maftirim Korosu ilahiler okudu.

Tören ehal kapılarının açılması ve Anoten duasının okunmasıyla son buldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler