Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Netanyahu, Avrupa'daki Yahudileri İsrail'e çağırdı

Netanyahu, Avrupa'daki Yahudileri İsrail'e çağırdı

Netanyahu, Avrupa'daki Yahudileri İsrail'e çağırdı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2300 Beğen : 0

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Avrupa ülkelerindeki Yahudilerin İsrail'e göç oranını artırmak amacıyla, bakanlardan oluşan bir ekibin bu hafta bir araya geleceğini belirtti.

İsrail Başbakanlık basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Avrupa'daki tüm Yahudilere, İsrail'in sizin yalnızca kıblenizin yönü olmadığını bilakis eviniz olduğunu söylüyorum. Bu hafta, bakanlardan oluşan özel bir ekip antisemitizmin korkunç yönüyle karşılaşan Fransa'daki ve diğer Avrupa ülkelerindeki Yahudilerin İsrail'e göçünü artırmak için bir araya gelecek" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, "İsrail'e göç etmek isteyen her Yahudi, burada sıcak bir kalp ve açık bir kucakla karşılaşacak. Aynı zamanda sizin de devletiniz olan bu ülkenin sizi de içine almasına yardımcı olacağız" denildi.

Saldırılara karşı birlik çağrısında bulunulan açıklamanın devamında ise "Eğer birleşirsek terör bize galip gelemeyecektir. Gerçek sorunun köklerini görmezden gelirsek bu terörün istediği Yahudi halkı da dahil Batı medeniyetini radikal İslamiyet eliyle yok etmek. Paris'teki yalnızca bir başlangıç. Bunu korkutmak için değil gerçek olduğu için söylüyorum. İtiraf etmenin vakti gelmiştir" denildi.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun ofisi 7 Ocak'ta saldırıya uğramış, 2'si polis, 4'ü karikatürist olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetmişti.

Yaşadıkları ülkeleri çeşitli nedenlerle terk ederek İsrail'e göç eden Yahudilerin sayısı 2014'te son 10 yılın rekorunu kırarak, 26 bin 500 yüze ulaştı. İsrail'e en fazla göç edenlerse Fransız Yahudileri oldu.

İsrail Yahudi Ajansı ile İsrail Göçmen Bakanlığının 2014'ün son gününde yaptıkları yazılı açıklamaya göre, İsrail'e yapılan toplu göçlerde (Aliyah) son 10 yılın rekoruna ulaşıldı. En fazla göçmenin geldiği Fransa'dan 2015 yılında yine 10 bin civarında yeni Fransız Yahudisinin İsrail'e göç etmesi beklenirken, önceki yıllarda İsrail'e yılda ortalama 20 bin Yahudi göç ediyordu.

Yayınlanan rapora göre, Ukrayna ve Rusya arasında yaşanan kriz nedeniyle Ukrayna'dan İsrail'e göç eden Yahudilerin sayısı ise bir önceki yıla göre üçe katlanarak 5 bin 840'a ulaştı. Ukrayna'dan gelen Yahudilere Göçmen Bakanlığı özel maddi yardımlar sundu.

Fransa'dan İsrail'e gelen Yahudi göçmen sayısı ise yaklaşık 7 bin. Bir önceki yılda Fransa'dan gelen Yahudi göçmen sayısı ise 3 bin 500'dü. İsrail'e dışarıdan en fazla gelenler Batı Avrupa Yahudileri olurken, bunları Rusya'dan göç eden Yahudiler takip ediyor. Batı Avrupa ülkelerinden gelen Yahudiler içinde Fransa'dan sonra İngiltere, İtalya, Belçika ve Alman Yahudileri bulunuyor. Kafkasya ve Orta Asya'dan İsrail'e gelen Yahudi sayısı ise ortalama 700 kişi.

İsrail'e gelen Yahudilerin yarısına yakını 35 yaşının altında bulunurken, gelenlerin 5 bin 300'ü çocuk. Gelenlerin meslek dağılımı ise en fazla mühendis, doktor, sosyal bilimci olarak kayıtlara geçti. Gelen mühendis sayısı 2 bin 500 olarak açıklanırken, gelen doktor sayısı ise binin üzerinde.

İsrail'de toplam nüfus ise 2014 yılında 8 milyonu aşarken, nüfusun yaklaşık bir buçuk milyonunu ise 1948 İsrail Arapları oluşturuyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler