Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Papalık Hayat Akademisine iki haham atadı

Papalık Hayat Akademisine iki haham atadı

Papalık Hayat Akademisine iki haham atadı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 1544 Beğen : 0

Vatikan’dan gelen açıklamaya göre 45 yeni üye ve beş onur üyesi, ahlaki değerler çerçevesinde insan hayatını yüceltme ve korumaya adanmış bir Papalık kurumu olan Hayat Akademisine (Pontifical Academy of Life) atandı. İsrailli Haham Avraham Steinberg üç cildi İngilizceye çevrilmiş yedi ciltlik Yahudi Tıp Etiği Ansiklopedisi (The Encyclopedia of Jewish Medical Ethics) kitabının yazarı ve bu başarısıyla 1999’da İsrail Ödülünün sahibi. Kudüs’te Shaare Tzedek Tıp Merkezinin başkanlığını yürüten Steinberg aynı zamanda Talmudik Ansiklopedinin editoryal komitesinde.

Papa Francis’in de doğduğu ülke olan Arjantin’den Haham Fernando Szlajen ise Buenos Aires Üniversitesinde Felsefe Departmanında profesör ve AMIA Yahudi kültür merkezi direktörlerinden.

1994 yılında Aziz II. John Paul, Pontifical Academy for Life’ı insan hayatının değerini ve kişinin haysiyetini savunmak ve üstün tutmak amacına yönelik kurmuştu. 2016 yılında Papa Francis kurumun faaliyetlerini genişleterek tüzüğünde yaptığı değişikliklerle hem dindar hem laik özgeçmişli bilim insanlarına ve tıp uzmanlarına kapılarını açtı. Yeni üyeler 27 farklı ülkeden beş yıl için atandı. Üyeler 80 yaşına gelene kadar yeniden seçilebiliyorlar.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler