Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Rusya, Sibirya’da yaşayan bir hahamı sınır dışı ediyor

Rusya, Sibirya’da yaşayan bir hahamı sınır dışı ediyor

Rusya, Sibirya’da yaşayan bir hahamı sınır dışı ediyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2856 Beğen : 0

Güney Sibirya’da Omsk şehrinde yaşayan Asher Krichevsky adlı hahama bir bildiri gönderen Rusya İçişleri Bakanlığı, İsrailli din adamının oturma izninin iptal edildiğini, ülkeyi terk etmek için 15 günü olduğunu ihbar etti.

36 yaşındaki Habad hahamı, Omsk şehrinde yaşayan Yahudi asıllı Ruslara 13 yıldır din ve gelenekler konusunda yardımcı oluyordu.

Karısı ve altı çocuğu ile sınır dışı edilmek istenen hahama yöneltilen suçlama ise kanunsuz alkollü içki ticareti yapmak.

Rus yetkililer geçtiğimiz ay hahama içki ruhsatı olmadığı halde Kaşer şarap satmaktan 50 dolar ceza kesmişlerdi.

Sibirya’daki yerel gazetelerin bildirdiğine göre haham, ruhsatsız içki satışı dışında İsrail adına casusluk yapmakla da suçlanıyor.

Ancak gazetelerde, hahamın gerçekte politik sebepler ile sınır dışı edilmek istendiği yorumları dikkat çekiyor.

Yerel basına göre, Haham Krichevsky’nin özel toplantılarda Rusya-Ukrayna çatışması hakkında Moskova aleyhine bir görüş sergilemiş olması sınır dışının gerçek nedeni.

Rusya yönetimi hahamı Rusya’dan uzaklaştırarak, diğer görevli din adamalarına da cemaatlerini etkilememeleri konusunda bir mesaj veriyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler