Yahudi Haber

Tazminat tartışması

Tazminat tartışması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2878 Beğen : 0

İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon’un gündeme getirdiği ve Birleşmiş Milletler nezdinde tartışılması için bir zirve düzenlenmesi talebi Arap basını tarafından eleştirildi.

Arap gazeteleri konu ile ilgili yorumlarında, İsrailli bakanı bu girişimi stratejik olarak Filistinli mülteciler konusu için bir tehdit unsuru olarak kullanmakla suçladı.

Filistinli uluslararası hukuk uzmanı Hanna İsa konu ile ilgili yaptığı açıklamada Ayalon’un tazminat zirvesi talebinin tam da Filistinli mültecilerin haklarının BM’de tartışıldığı bir zamana getirdiğini iddia etti.

İsa, bir zamanlar Arap ülkelerini terk etmek zorunda kalan Yahudi vatandaşlara yapılan haksızlıkların bedelinin Filistinli mültecilere yüklenemeyeceğinin de altını çizdi.

Filistinli hukuk uzmanı ayrıca, İsrail’in kurulduğu 1948 yılında söz konusu ülkelerde gizli çeteler kurarak Yahudileri İsrail’e göç etmeye zorladığını iddia etti.

İsrailli Bakan Ayalon ise bu iddiaları gülünç olarak değerlendirdi.

Mısır medyası da tazminat tartışmasına büyük ilgi gösterdi.

Çeşitli Mısır gazeteleri yazılarında, Mısır’daki 1971 devrimi sırasında Mısır hükümetinin hiçbir bedel ödemeden el koyduğu Yahudi mallarının değerinin 165 milyon doları bulduğunu belirttiler.

Şalom



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler