Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Türk Yahudileri Hahambaşı Seçimi İçin Sandığa Gitti

Türk Yahudileri Hahambaşı Seçimi İçin Sandığa Gitti

Türk Yahudileri Hahambaşı Seçimi İçin Sandığa Gitti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2741 Beğen : 0

Türkiyeli Yahudiler Türkiye’nin çeşitli illerinde Hahambaşı seçimi için oy kullandı. İstanbul, İzmir, Ankara, Adana, Antakya, Hatay, Bursa, Çanakkale ve Kırklareli’nde Hahambaşı seçimlerinde tek aday olan İsak Haleva için oy kullanıldı. Türkiye’de yaşayan Sefarad ve Aşkenaz Yahudileri’nin hahambaşısı böylece bir dönem daha Rav. İsak Haleva oldu.

Oyunu Yahudi Bayramı Lag Ba Omer dolayısı ile tarihi Edirne Sinagogunda kullanan Türk Yahudi Toplumu Başkanı İshak İbrahimzadeh, AA muhabirine şunları belirtti:

"Seçimimizi huzur ve keyif içerisinde yapıyoruz. Dönemler boyunca devam ettirme keyfini yaşayacağız. Türkiye'de cemaatimizin olduğu her yerde oy kullanıyoruz. İstanbul'un çeşitli sinagoglarında, İzmir, Ankara, Adana, Antakya, Hatay, Bursa, Çanakkale, Kırklareli'nde oy kullanılıyor. Edirne'de nüfusumuz olmamasına rağmen bayramımız dolaylısıyla Edirne Büyük Sinagoguna geldik. Aynı zamanda bayramımızı burada yaptık ve böylece buraya gelen halkımız oyunu kullandı. Bu sinagogumuzu da eski canlılığına kavuşturmak için çalışıyoruz. Gördüğünüz gibi halkımız da buna teveccüh ettiler."

Seçim sonucu halihazırda hahambaşı olan Rav İsak Haleva yeniden hahambaşı olarak seçildi. Türk Yahudi Toplumu’nun Twitter’den paylaştığı resmi olmayan sonuçlara göre, Rav Haleva toplam 2755 oyun 2701’ni aldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler