Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber YAÇAM ‘Yahudi Çalışmaları Merkezi’ kuruldu

YAÇAM ‘Yahudi Çalışmaları Merkezi’ kuruldu

YAÇAM ‘Yahudi Çalışmaları Merkezi’ kuruldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2686 Beğen : 0

Hem İstanbul içi hem de İstanbul dışı gönüllülerden oluşan 20 kişilik bir ekiple çalışmalara başlayan YAÇAM, ilk etapta 18.yüzyıla kadar olan dönemdeki Yahudi yaşamını incelemeyi planlıyor. Çoğunluğu üniversite, yüksek lisans ve doktora seviyelerindeki uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu diplomasisi alanındaki öğrenciler oluşan ekip bu süreçte özellikle İstanbul’daki Yahudi mekânlarını da gezmeyi planlıyor. Daha sonraki etapta departmanlara ayrılarak, Yahudiliği din, kültür, diaspora, İsrail gibi alt başlıklarla daha detaylı olarak incelemeyi ve çalışmayı hedefliyor.

Araştırma merkezinin koordinatörü Serap Merve Doğan, YAÇAM’ın kuruluşunun ardındaki düşünceyi şöyle açıkladı:

“Türklerle Yahudilerin ortak bir geçmişi var. Bu geçmişi Türk –İsrail ilişkilerine indirgemek doğru olmaz çünkü bu Osmanlı’dan gelen bir geçmiş… Bunun incelenmesi gerekir. Ancak maalesef ülkemizde Yahudilik konusunda uzman hiç kimse yok. Bizim amacımız, bu alanda uzmanlaşmak isteyen öğrencileri çalışma merkezi başlığı altında eğitmek ve geleceğin Yahudilik alanında uzman akademisyenlerinin yetişmesine yardımcı olmak.”

Önümüzdeki beş-altı aylık dönemde çalışmalarını bitirmeyi hedeflediklerini belirten Doğan, sonrasında da İsrail’deki üniversite ve STK’larla iletişime geçmek istediklerini de vurguladı. Doğan, “İsrailli üniversite ve öğrenci kuruluşları ile bağlantıya geçip, ortaklaşa kültürel ilişkileri arttırabilecek, kamu diplomasisi sağlayabilecek bir vizyon oluşturmak istiyoruz. Hatta bu amaçla gelecek sene İsrail’e bir gezi düzenlemeyi düşünüyoruz,” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler