Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudi din okuluna 10 milyon dolar

Yahudi din okuluna 10 milyon dolar

Yahudi din okuluna 10 milyon dolar
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 2905 Beğen : 0

Lakewood, New Jersey’de kurulu İsrail’den sonra dünyanın en iyi Yahudi dini eğitimini veren BMG isimli okul aldığı bu karşılıksız devlet yardımını yeni bir kütüphane yapımı ve öğrenci kapasitesinin arttırılmasında kullanacak.

New Jersey Valisi Chris Christie’ye yakın kaynaklar verilen bu karşılıksız finansal yardımın eyaletin dünya çapında bir isim olmuş kültür değerlerinin korunması siyasetinin bir devamı olduğunu söylüyorlar.

Eyalet tarihinde dindar bir kuruma verilen rekor seviyedeki karşılıksız fon, Lakewood halkından evvel Yahudi laik kesimde tepkilere neden oldu.

Amerikalı konservatif Yahudi kesim, bu okulların öğrencilerine hocaları tarafından kariyerlerine pozitif bilimler ile devam etmemeleri için telkinde bulunulduğunu iddia ediyor.

Dolayısı ile, geçerli bir meslek edindirmek yerine sadece din üzerine kariyer imkanı sunan bir okulun böyle yüksek, miktarda hem de ödemesiz bir fon ile desteklenmesi eleştiriliyor.

Okulda öğretmenlik yapan ve hayatını din eğitimine adamış rav’lar ise farklı düşünüyor, onlara göre modern dünyanın son derece faydalı ve teknolojik imkanları yarar getirdiği kadar maddiyatçı bir neslin de yetişmesine neden oluyor.

ŞALOM



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler