Yahudi Haber

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yahudi Haber Yahudileri Holokost’tan kurtaran Müslümanlar için sergi

Yahudileri Holokost’tan kurtaran Müslümanlar için sergi

Yahudileri Holokost’tan kurtaran Müslümanlar için sergi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yahudi Haber Yorumlar : 0 Okunma : 3130 Beğen : 0

Bloomsbury’de merkezi bulunan Board of Deputies of British Jews adlı sivil toplum kuruluş II. Dünya Savaşı’nda Yahudileri kurtaran Müslümanları onurlandırmak için bir sergi açmaya hazırlanıyor.

Sergide Yahudileri kurtaran 70 Müslüman’ın fotoğraflarıyla birlikte başlarından geçen olaylar ve kahramanlık hikâyeleri de yer alacak. 70 kişinin adı, Nazi Almanyası’nda hayatlarını riske atarak Yahudileri ölümden kurtaran diğer kişilerin de adlarının yer aldığı ‘Uluslararası Dürüstler’ listesine eklendi. Bu listede Arnavutluk, Bosna ve Türkiye’den Müslümanlar yer alıyor.

Arnavutluk’da BESA adı verilen toplumca benimsenmiş etik kurallar sayesinde Yahudiler burada Nazi zulmünü yaşamadılar. BESA kanunlarına göre yardıma ihtiyacı olan kişinin inancına ve nereden geldiğine bakılmaksızın yardım edilmesi gerekiyor.

Serginin koordinatörü Rabi Natan Levy, BBC’ye yaptığı açıklamada, sergi sayesinde iki toplumun birlikte hatırlayıp kutlayacakları ve birbirlerinden ayrılamayacakları özel bir köprünün kurulduğunu söyledi



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler