Yehova Şahitleri Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yehova Şahitleri Haberleri Yehova şahidi Askerlik Yapmam Dedi 8 Ay Hapis Cezası Yedi

Yehova şahidi Askerlik Yapmam Dedi 8 Ay Hapis Cezası Yedi

Yehova şahidi Askerlik Yapmam Dedi 8 Ay Hapis Cezası Yedi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yehova Şahitleri Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2062 Beğen : 0

Adana’da askere gitmek istemeyen 31 yaşındaki C.P. 8 ay hapis cezasına mahkum edildi, ceza ertelenmedi.

Seyhan ilçesi Güzelyalı Mahallesi’nde oturan ve 10 Mayıs 2016’da askere gitmeyip bakaya kalan bir firma sahibi C.P.’ye bin 73 lira para cezası verildi. Para cezasının tebliğ edilmesine rağmen askere gitmemekte ısrar eden C.P. 10 ay 4 gün süre ile tekrar bakaya kalınca 24 Şubat 2017’de askerlik şubesine gidip askerlik yapmak istemediğini belirtince hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Cumhuriyet Savcısı, C.P. ile ilgili ‘Bakaya kalıp 4 aydan sonra 1 yıl içinde kendiliğinden gelmek’ suçundan dava açıldı.

Adana 21.Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuksuz sanık C.P. katıldı. Suçlamayı kabul etmediğini belirten C.P., askerlik yapmayacağını söylemediğini, yapamayacağını söylediğini belirterek, “Buna ilişkin defalarca dilekçe verdim. Askerlik süresinden daha fazla süre ile gönüllü olarak kamu hizmetinde çalışmak istediğimi söyledim. Ancak, kabul edilmedi. Ben Yahova Şahitleri’nin inancının doğruluğuna inanıyorum. Vicdani nedenlerle askerlik görevimi yerine getiremeyeceğimi söylüyorum. Kutsal kitaptaki ilkelere göre yaşıyorum. Vicdanım bu görevi yerine getirmeme engel oluyor” diyerek beraatini istedi. C.P. son sözlerinde ise, “Dini inancım ve eğitimim gereği askerlik yapmayı kabul etmiyorum. Mümkünse başka tür bir vatan görevi yüklenirse yüklensin yerine getirebilirim. Askerlik dışında herhangi bir kamu hizmetinden bahsediyorum” dedi. C.P. verilecek kararda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını da kabul etmediğini söyledi.

Mahkeme hakimi, C.P.’yi ‘yoklama kaçağı’ suçunu işlediği gerekçesiyle 8 ay hapis cezasına mahkum etti. Yargılama sürecinde pişmanlık duymaması nedeniyle indirim uygulamadı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istemediği için hükmün açıklanması da geri bırakılmadı. Cezası, kamuya yararlı bir işte çalıştırılması gibi yaptırımlara da çevrilmedi. Ayrıca, C.P.’nin cezasının infazına kadar kendi alt soyu üzerindeki velayet hakkından, vesayet veya kayımlığa ait bir hizmette bulunmaktan da yoksun bırakılmasına karar verildi.

C.P. karara itiraz edebilecek. İtiraz halinde dava dosyası Adana Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderilip incelenecek. Kararın onanması halinde C.P. tutuklanıp yaklaşık 5 ay 6 gün hapis yatacak. C.P.’nin karara itiraz etmemesi halinde ise karar kesinleşmiş olacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler