Yehova Şahitleri Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Yehova Şahitleri Haberleri Yehova’nın Şahitlerinin Büroları Birleştiriliyor

Yehova’nın Şahitlerinin Büroları Birleştiriliyor

Yehova’nın Şahitlerinin Büroları Birleştiriliyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Yehova Şahitleri Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3087 Beğen : 0

Ayrıca Sırbistan ve Makedonya’da yeni Bürolar kuruldu. Bu değişikliklerin iki temel sebebi var.

1. Teknolojinin işi basitleştirmesi

Son yıllarda iletişim ve matbaa teknolojisindeki ilerlemeler nedeniyle bazı Bürolarda insan gücüne duyulan ihtiyaç azaldı. Böylece büyük Bürolarda hizmet eden kişilerin sayısının azalmasıyla bazı odalar boşaldı ve daha küçük Bürolarda hizmet eden kardeşlere yer açılmış oldu.

Başka Bürolarla birleştirilen büyük Bürolarda, Kutsal Kitap eğitim faaliyetini yürütebilecek tecrübeli Şahitlerin sayısı arttı. Örneğin El Salvador, Guatemala, Honduras, Kosta Rika, Nikaragua ve Panama’daki duyuru işinin gözetimi Meksika Bürosuna verildi. Bunun sonucunda bu altı ülkedeki Bürolar kapatıldı.

Bu Bürolardan 40 Şahit Meksika Bürosuna tayin edildi. Yaklaşık 95 Şahit kendi ülkelerinde kaldı ve iyi haberi tamgün duyurmaya başladı.

Orta Amerika’daki bu Bürolarda hizmet eden başka Şahitler de Meksika Bürosunun gözetimi altında tercüme ofislerinde çalışmaya başladılar. Örneğin Panama’da yaklaşık 20 Şahit yayınları yerel dillere tercüme ediyor. Guatemala’da daha önce Büro olarak kullanılan binada da 16 Şahit yayınları dört yerel dile tercüme ediyor. Tüm bu değişiklikler sonucunda Orta Amerika’da Bürolarda hizmet edenlerin sayısı 300’den 75’e kadar indi.

2. Duyuru işine daha çok vakit ayrılması

Büroların birleşmesi sonucunda, daha önce küçük Bürolarda hizmet eden Şahitler artık duyuru işine daha çok vakit ayırabiliyorlar.

Afrika’da yaşayan ve Bürodan sonra duyuru işine tayin edilen bir Şahit şöyle yazdı: “Yeni koşullara uyum sağlamam ilk aylarda zor oldu. Fakat her gün duyuru işine katılmak bana büyük bir sevinç verdi. Ayrıca tarif edilemez nimetlere sahip oldum; şu anda 20 kişiyle Kutsal Kitabı inceliyorum ve bazıları ibadetlere katılıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler